Pheeewitt!! »

Monday, October 13, 2008

im in love with Laksamana Sunan!!!

Mambang da jatuh cinta!!! Sesungguhnya mambang da jatuh cinta dengan Laksamana Sunan!!!

Sapa itu Laksamana Sunan?!! hehehe.. actually Laksamana Sunan ni adalah kerekte utama atau senang citer 'hero' dalam novel tulisan Ramlee Awang Murshid.. Sila rujuk gamba buku dibawah!!!

mambang beli buku ni sebab telah ditanduk oleh angah mengatakan buku ni mmg bes giller... n memang bes pon..tak tau la kan sebab maybe mambang baca tengah2 malam bute.. 5 ms pertama da buat bulu ghome mambang meremang2 membacenyer...sebab masa mambang unwrap buku ni kol 11 n sambil tgk tb maka mambang tak pat nak konsentrate dua dua (buku n tb)..

so tepat kol 12 malam sabtu malam ahad tu mambang pon setat la baca ...dan ketika azan subuh sedang berkemundang... betapa terkejutnyer mambang sebab tak sedo da lama mambang membacanyer... ketika azan da abis tu tinggal 10 helai jer muka surat nak abis...memang bes buku nih!!! sampai mambang tak sedar masa berlalu!!!

ader la part2 yang tanpa disangka2 mambang bole termenitik airmata...(shuushhhh..jgn bgtau sesape!) sebab mambang ni mmg org yg ati kering..memang susah menangis..hehehe..

maka sesape yang bookworm luar sana..dapatkan la buku nih..buku ni trilogy gak... skunk da launch 3rd book kot.Betapa ketinggalan zaman mambang tentang buku nih..yerla ashk folo buku omputih jer .... huhuuh

citer dia mmg tak tercapai dek akal...tapi tak mustahil benda ni berlaku ... nak tau sinopsis klik http://novelmalay.blogspot.com/2006/02/bagaikan-puteri-ram.html



lepas ni mambang nak carik seken book dia plak.. bertajuk Cinta Sang Ratu..
Nampaknye buku-buku lain sebelah katil mambang tu mmg buat kumpul habuk jer la..

4 comments:

Izzu Izzuri said...

Huhuu.. Kklg bab baca novel ni mmg lembab!! Satu chapter jer dah zzzz.... Sbb tu lg suka tgk movie.. Hehehe..

denanz said...

salam, mambang. nak link.

NieZearm said...

membaca ni kena tgk mood la jgk.. (selalunya mood tak sampai2, tu pasal jarang baca novel2 ni..)

missgigikumancung said...

hehehe... mambang kalu buku citer, mood memang sampai jer..cube suh baca buku lain...hmm..haram..