Pheeewitt!! »

Tuesday, July 7, 2009

hi~

its been awhile,
lately ramai plak yang bertanya kenapa tak apdet blog/menulis? ntah la, ni pon masa nak log in 5 kali try password sbb da lupe.. nandes??

selalunye , jawapan stended yang mambang bagi:
1. BZ
2. TADER BENDA NAK CITE

hah.Memang tipu la kan.ekceli macam2 benda je yang berlaku.tapi macam malas plak lately. Memang penyakit malas tu da menyerang dan melumpuhkan mambang.ahahahaha.
buktinyer.

1. dua bulan lepas, bukan nye mambang keje pon,saya duk umah je, n HARI HARI main tenet. ahahhahaha.. (skang da keje da, hihihih)

Punya la banyak peristiwa berlaku, antaranya:
1. mambang duk berjalan2 merayap2, make new fren, n tah pape lagi benda yang berlaku dalam idup ini yang bole di kongsi bersama.(ada ke orang nak denga aku merapu?eh, baca..)
2. oh yer..mambang pon da ada mambang. (fu fu fu, perlu ke? ihiks)

anyway, mambang ni kang warm warm ciken cit jer.. yo yo o semangat baru la apa lah menatang nyer.. kalau ada masa mambang apdet la.eh salah, kalau mambang rajin! ha, tu baru betul.

ujan pon da benti, jap gi mambang nak kene pg jemput zara n atin. so, better make a move now. adios amigooseeee...

c u wen i c u~

Thursday, March 26, 2009

sakti

SAKTI

Bagai bernafas di dalam air,
Terasa di pukau puaka,
Meronta aku; dan
Hampir tenggelam ke dasar

Tatkala itu,
Datang berdayung,
Menongkah arus,
Lalu kau hunus tongkat sakti,
Mensyairkan mantera.

Aku bukan Dewa angin
Aku bukan Dewa mentari
Bukan juga Dewa Rembulan

Tapi…


Sakti apa?
Merenggut sihir,
Merungkai serapah.

Aku terasa,
Berjalan diatas angin.

(Benar)

Kau bukan Dewa angin
Kau Bukan Dewa Mentari
Bukan jua Dewa Rembulan

Tapi..

Kau Dewa diHati




*tu la, cam tak cayo yo mambang tulih poem.. ihiks..

huhuhu

astaga.. berjoman puntong boto tak apdet blog.. huhuuhu..

Sunday, December 21, 2008

leaving on a jet plane~

semalam mambang ke klia..nganto along..dia kene posting ke sarawak selama 2 tahun...semuoranng (adik badik mambang ngan parents la) nganto...
malam semasa along tgh peking2 barang...mambang da sedey da..tapi buat bodo jer..mambong ngan along ni rapat...rapat sebab selalu bergaduh n bertekak ngan dia..dia kata mambang garang ngan dia walaupon dia along..padahal dia lagi garang...
tu la..even selalu gaduh tu ...tapi mambang sayang la ngan dia...

masa depan balai berlepas...camner tah ... bole tak mambang ter menangis depan tu...cess la..hilang keayuan mambang..dia muka sadin jer... rase nak hempuk jer dia..ahahaha..tapi seyes la..sedih la along pegi..

lepas ni tader da tempat mambang meluahkan perasaan..walaupon bole cakap tipon..feel dia lain..memek muka dia tak pat tgk..

along..i miss yuh oreadi..

(sape2 yang berkenaan, jgn bgtau dia!)

Friday, November 28, 2008

hepi besday zara!!

zara anak buah mambang da setahun last 27 november.Gigi pon da ada dua batang! Al kisahnya ibu si fatin (kakak zara) n zara nak pegi bercuti ngan hubby dia kat terengganu.Maka seperti biasa..tercampak la bebudak tu di kampong..di bawah jagaan wan.

Alkisahnye maklong zara nak buat surprise (ke sbb batery dia kong)..membelikan kek utk zara bila balik kg..unfortunately..ibu dia plak da tergerak awal sebab dia da tak saba sangat nak pergi terengganu nak jumpa hubby dia. Hahahaha..

mambang yang sepatutnyer gerak balik kl (kitorang balik sbb attend majlis kebumi arwah paklong)..dengan rela hati menjadi fotographer di majlis arijadi zara yang impromptu saja diadakan...(bukannyer ada sape2 pon) kitorang jer..ehehhe

ni gamba di sekitar majlis..(majlis la sangat!!):-



keknyer...


(zara)




(potong kek, mak long assist)

effect lepas makan







ngan kak long - fatin:-


heheheh..doa wan kepada adik..:-

'Ya Allah, ko beri lah rahmat kepada Fatin Zahira, jadikan lah dia anak yang solehah,bijak pandai, mendengar kata(sambil jeling kak long)..dan cepat lah dia boleh berjalan'..

Aminnnn...

Al- Fatihah~

Al-Fatihah untuk arwah pak long mambang yang meninggal last wednesday...Paklong meninggal sebab sakit athma.Sedih pasal pak long, sebab muka dia sebijik macam muka ayah mambang. Masa tengok dia kat CCU Hospital s'ban aritu ... ati mambang ni macam disiat -siat...sian sangat tgk dia. Pak Long ni jenis tak reti duk diam n taknak duk spital. So masa kitorang melawat aritu... tengah kene intubate pon arwah meronta2 , seolah2 merayu nak balik. Yang sayu nyer..dalam keadaan yang tengah intubate n tangan terikat pon dia masih lagi beri signal konon2 nak semayang. Sedih jer... Pastu tgk dia yang macam dalam kesakitan tu amat la meruntun perasaann. Lebih2 lagi, muka arwah pak long pon teramat la sama ngan muka ayah mambang...terasa macam terimagine ayah mambang sendiri kat atas katil tu.

Agaknye ajal dia mmg da sampai, lepas Dr let go, kasi balik ari senin aritu...ari rabu petang ..arwah pon pergi..

Al- Fatihah untuk Arwah PakLong.Moga2 rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang beriman. Aminnn..

Tuesday, November 25, 2008

lovey dovey buat hal!

adeh...semalam tak sempat mambang nak updet... sbbnyer byk dugaan semalam...tp taper .. semua masalah berjaya diatasi dengan baik.. pasal si 'lovey dovey'..bole plak dia buat hal semalam..bikin mambang hat ertek je semalam... cite nyer begini..

dalam kol 11 lebey kurang..lady bos call mambang suh mambang jempot dia kat eon service centre kat glenmarie..lady bos n mr bos gi anto kete..buat service...maka mambang bawak la lovey dovey ke EON Glenmarie tuh..on the way balik..mr bos nak singgah satu kilang nama pan west (kilang supply barang golf) sbb ada sign 'SALE' punye la besar kat entrance kilang tu. Maka setelah park lovey dovey n matikan enjin, mambang pon kuar la kete.

Nak jadi cite bila nak balik n nak stat enjin..lovey dovey tak mengaum... senyap jer.. nasib mambang ngan mr bos n lady bos..kalu tidak da cuak da mambang...setelah mr bos n lady bos buat a few fon kol..maka datangla org perodua glenmarie datang tgk lovey dovey. Rupe-rupenye battery da kong. AIR TAKDER!

'bese la org pompuan.tau minyak ada jer..pastu jalan..bukannyer tau cek apa2 pon' lady bos kaber line..ahahah..mmg betul pon.. Basah la ketiak mambang ngan semua org nengok kan lovey dovey..adeh..sian betul..

ni lovey dovey tgh kene inspection :-



huhuh... mmg nak anto servis da pon lovey dovey..cadangnyer wiken..maka, sbb da pinjam battery org perodua tuh..maka pagi tadi mambang anto la trus lovey dovey ke service centre suh buat servicing, belencing n ' bape lama dah tak basuh kete ni dik?' ayat pancing abg perodua tuh...ahahaha.. so arap, karang lovey dovey akan seperti brand new la!!!!!!